NEHİR ISITMA & SOĞUTMA SİSTEMLERİ - KOMBİ ARIZA KODLARI
Beretta Arıza Kodları
Kombi Arıza Kodları ve Çözümleri
Beretta Arıza Kodları
A01 Arıza Kodu: Bu arıza kodunda kırmızı led ışığı yanar. Kombi alev kesintisi olduğunda bu arıza kodunu vermektedir. Cihaz resetlenerek 5-6 saniye bu şekilde bekletilmelidir. Ardından çalışma şekli yaz veya kış şeklinde belirlenerek çalıştırılmalıdır. Buna rağmen hala sorun devam ediyorsa servisle iletişime geçilerek arızanın giderilmesi sağlanmalıdır.
A02 Arıza Kodu: Cihazın aşırı ısınarak maksimum ısı limitine çıkıldığını gösteren bir uyarı kodudur. Kırmız led ışığı yanar. Bu durumda limit termostatı devreye girerek kombinin zarar görmesini engellemektedir. Kombide bu arıza kodu belirdiğinde cihazın kapatılarak bir süre dinlendirilmesi gerekmektedir. Daha sonra uygun mevsim moduna alınarak cihazın çalışması sağlanmalıdır. Sorun bu şekilde çözülmezse arızanın tamiri için servisle iletişime geçilmesi gerekmektedir.
A03 Arıza Kodu: Duman tahliyesinin olması gerektiği gibi yapılamadığı zamanlarda kombi bu arıza koduyla birlikte kırmızı led ışığını da yakar. Bu durumda C.S.I modellerinde bu arıza kodunun görülmesi tahliye bacasında veya kombi fanında arıza olduğunu göstermektedir. C.A.I modellerinde bu hata kodunun belirmesi ise yanmış gazların kombiden tahliyesinin sorunlu olduğunu gösterir. Büyük ihtimalle duman termostatında arıza olduğunu ifade eder. Bu durumda cihazın kapatılarak bir süre sonra yeniden aktif hale getirilmesi gerekmektedir. Yaz veya kış modlarından uygun olan modda kombi yeniden çalıştırılmalıdır. Sorun hala devam ediyorsa arızalı parçanın tamiri veya değişimi için servisle iletişime geçilmesi gerekmektedir.
A04 Arıza Kodu: Su dolaşımının yetersiz olduğu durumlarda kırmız ledle birlikte su basıncının yetersiz olduğunu gösteren bir sembol de ekranda arıza koduyla birlikte belirir. Bu durumda öncelikle su basınç göstergesinde değerin kontrol edilmesi gerekmektedir. 0,5 barın altında bir değer görünüyorsa ilk olarak cihazın konumunun “kapalı” konuma getirilmesi gerekmektedir. Ardından basınç 1,5 bar seviyelerine gelene kadar doldurma musluğundan kombiye su takviyesi yapılması gerekmektedir. Kombinin istenen basınç seviyesine gelmesi 2 dakika kadar sürebilir. Basınç 1,5 bar civarına geldikten sonra doldurma musluğu kapatılmalıdır. Aksi takdirde kombide bu sefer yüksek basınç oluşacaktır. Bu da kombinin düzenli çalışmasını engelleyecektir. Kombiler için 1,5 bar civarındaki basınç değeri en ideal çalışma değeridir. Eğer sorun hala devam ediyorsa ya da sık sık düşük basınçtan dolayı bu arıza kodu kombide görülüyorsa servisle iletişime geçilerek arızanın tespiti ve onarımının yapılması uygun olacaktır.
A05 Arıza Kodu: Uzaktan kumanda hatasında kombi bu arıza kodunu verir. Uzaktan kumandalı modellerde görülen bir arıza kodudur. Cihaz kapatılıp yeniden açılarak arızanın geçmesi beklenir. Eğer arıza devam ediyorsa servisle iletişime geçilmesi gerekir. Mümkünse uzaktan kumanda veya kombideki arızanın tamir edilmesi, tamirin mümkün olmadığı durumlar parça değişimiyle arızanın ortadan kaldırılması sağlanmalıdır.
A06 Arıza kodu: Kullanım suyu sensörünün devre dışı kaldığı durumlarda kombi kırmızı led ışıkla birlikte bu arıza kodunu ekrana yansıtır. Bu durumda kombi düzenli olarak çalışmaya devam etmektedir ancak 50 derece civarında olması gereken sıcak su ısı değerini sabitleyemediği için su sıcaklığında dengesizlikler görülür. Bu da kombinin sıcak su performansının yetersiz olmasına neden olmaktadır. Bu durumda gerek sıcak su kullanımında gerekse peteklerin yeterli düzeyde ısınmasında sorunlar yaşanma ihtimali oldukça yüksektir. Kombiden tam bir verim alınması imkânsızdır. Bu durumda kullanıcının yapabileceği bir müdahale bulunmamaktadır. Yapılması gereken servisle iletişime geçilerek arızanın tespitinin ve giderilmesinin sağlanmasıdır. Eğer sorun tamir edilmezse hem kombiden istenildiği gibi faydalanılamaz hem de kombinin ileride daha ciddi sorunlar ortaya çıkarmasına sebep olunabilir.
A07 Arıza Kodu: Isıtma devresi sensörünün devre dışı kaldığı durumlarda kırmızı led ışıkla birlikte ekranda bu arıza kodu görülür. Cihaz bir süre bekleyerek sensörün görevini yerine getirmesini ister ancak sensör görevini yapamazsa cihaz tamamen durur. Bu durumda servis ile iletişime geçilerek arızalı parçanın onarımı ve değişiminin sağlanmasıyla arızanın giderilmesi sağlanmış olur.
A08 Arıza Kodu: Dönüş veya dönüş dağıtım diferansiyelinde arız olduğunu belirtir. Kırmızı led sabit bir şekilde yanar. Bu durumda arızanın giderilmesi için müşterinin servisle iletişime geçmesi gerekmektedir.
A09 Arıza Kodu: Duman probuna termik güvenlik müdahalesi yapıldığında sabit kırmızı led ışıkla birlikte bu arıza kodu belirir. Bu durumda cihaz kapalı konuma getirilerek bir süre bu şekilde beklenir. Ardından uygun modda çalıştırılarak arıza kodunun geçmesi beklenir. Arıza kodu hala devam ediyorsa servisten destek alınması gerekmektedir. Eğer bu arıza koduyla birlikte yanıp sönen kırmızı ve yeşil led ışık varsa bu durumda NTC sensöründe arıza olması muhtemeldir. Bu durumda teknik bir müdahale gerekeceği için kullanıcının duruma müdahil olması uygun olmayacaktır. Servisten destek alınması gerekir.
A77 Arıza Kodu: Düşük sıcaklık termostat müdahalesi esnasında yanıp sönen yeşil ve kırmızı led ışıkla birlikte bu arıza kodu belirir. Bu arızanın kendiliğinden sıfırlanması beklenen durumdur. Ancak buna rağmen arıza düzelmediyse servisle iletişime geçilmesi gerekir